O nama

Priča o Samagu počinje osnivanjem tvrtke Samago Prag, koja se brzo profilira kao zastupnik interesa čeških i slovačkih proizvođača na teritoriju Hrvatske i Slovenije

Uspješan početak rada povezan je s izvozom sirovina za boje i lakove, kao i kvarcnog pijeska za staklarsku industriju. Poslovanje raste otvaranjem tvrtke Samago Zagreb koja ostvaruje značajan rast prometa zadovoljavajući, među ostalim, čak 20 % potreba natrijeve lužine na hrvatskom tržištu. Od 2003. počinjemo s plasmanom polipropilena (PP) i polietilena visoke gustoće (HDPE). Ubrzo se ukupna godišnja količina prodane sirovine penje na 4 000 t.

Akvizicijom češke tvrtke Lach-Ner i mađarske tvrtke Reanal Labor, koje se bave kemijskim proizvodima visoke čistoće, završava prva faza realizacije poslovne strategije na području srednje i južne Europe.

Lach-ner izvozi laboratorijske kemikalije u brojne zemlje Europe sa vizijom da se kroz postojeće vlastite tvrtke, daljne akvizicije, te putem velike mreže distributera ostvari relevantna pozicija na području Češke, Slovačke, Mađarske, zemalja bivše Jugoslavije, Rumunjske i Bugarske. Intenzivno se i uspješno radi na izvozu u zemlje Europske unije.

Samago, kao pokretač poslovne ideje, ostaje samostalna poslovna jedinica u kemijskom i nekemijskom asortimanu bez direktnih sinergijskih efekata. Prepoznajete li zajedničke poslovne ciljeve i interese bit će nam jako drago ostvariti još jednu poslovnu i prijateljsku vezu.